Chleb pomidorowy po hiszpańsku

    Chleb pomidorowy po hiszpańsku

    4polubienia
    5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pan tomaca - czyli chleb z pomidorem, to tradycyjne hiszpańskie kanapki na śniadanie. Równie dobrze smakują jako przekąska lub przystawka.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 duży dojrzały pomidor
    • 2 kromki chleba z chrupiącą skórką
    • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
    • oliwa z oliwek
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Pomidora posiekać i zmiksować na puree.
    2. Kromki chleba opiec w tosterze albo na patelni na rumiano. Natrzeć czosnkiem z obu stron (łatwiej jeśli czosnek nie jest obrany).
    3. Na kromki nałożyć pomidora. Skropić oliwą i posolić. Smacznego!

    Zobacz jak to zrobić!

    Chleb pomidorowy po hiszpańsku
    Chleb pomidorowy po hiszpańsku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis