Krem czekoladowy

    Krem czekoladowy

    2polubienia
    1godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Palce lizać po czekoladzie. Krem czekoladowy do spożywania na zimno. Uwaga - zawiera surowe jajka, więc nie jest odpowiedni dla kobiet w ciąży, dzieci i starszych osób.

    julia444j Lubelskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    • 4 jaja
    • 1\2 szklanki cukru pudru
    • 1 szklanka śmietany kremówki
    • kilka kropel aromatu rumowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.
    2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę.
    3. Białka ubić na sztywną pianę.
    4. Śmietanę ubić na sztywno.
    5. Delikatnie wymieszać masę czekoladową z pianą z białek oraz z bitą śmietaną.
    6. Dodać zapach rumowy, a następnie schłodzić.

    Rada

    Prosimy aby krem spożywać po posiłku.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis