Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

    Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosta i smaczna sałatka z kapusty pekińskiej, brokułów, papryki, kukurydzy i groszku polana sosem vinaigrette.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 mała kapusta pekińska
    • 1 brokuł
    • 1 czerwona papryka
    • 1 puszka (340 g) kukurydzy
    • 1 puszka (400 g) groszku
    • Sos
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu winnego
    • sól, cukier i pieprz do smaku
    • 1 pęczek natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kapustę poszatkować. Brokuł podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut. Paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce.
    2. Przygotować sos: olej wymieszać z musztardą, oliwą i octem na jednolity sos. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać z sałatką.
    3. Natkę pietruszki posiekać i posypać sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis