Proste kotleciki łososiowe

    Proste kotleciki łososiowe

    1polubienie
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny obiad dla całej rodziny - panierowane kotleciki rybne z łososia pasują do ziemniaków lub kaszy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g łososia
    • 50 g masła
    • 1 jajko
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 dymki
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 125 g bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Łososia drobno posiekać, wymieszać z masłem, jajkiem i cytryną. Czosnek wycisnąć przez praskę, a dymkę i pietruszkę posiekać. Dodać do masy z łososiem i wymieszać. Jeśli masa będzie luźna dodać łyżkę bułki tartej.
    2. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis