Toffi z czekoladą i masłem orzechowym

    Toffi z czekoladą i masłem orzechowym

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 189 osób

    To łatwy i przyjemny przepis. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kostkę.

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 600 g (3 szklanki) cukru
    • 235 ml (1 szklanka) niesłodzonego mleka skondensowanego
    • 20 g (1/4 szklanki) kakao
    • 130 g (1/2 szklanki) masła orzechowego
    • 1 łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wysmarować masłem blachę o wymiarach 23x23 cm.
    2. W rondelku wymieszać cukier ze skondensowanym mlekiem i kakao. Mieszać na dużym ogniu, doprowadzając do wrzenia. Zmniejszyć gaz na średni i kontynuować gotowanie do etapu miękkiej kulki.
    3. Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe i margarynę. Mieszać ręcznie do uzyskania kremowej konsystencji; wlać do przygotowanej blachy. Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kostkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis