Jagnięcina pieczona w winie

    Jagnięcina pieczona w winie

    1polubienie
    3godz.45min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszny przepis na udziec jagnięcy pieczony z dodatkiem ziaren jałowca, czosnku i czerwonego wina. Hit!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1/2 szklanki czerwonego wina
    • 1 łyżka ziaren jałowca
    • 2 kg udźca jagnięcego
    • 40 ząbków czosnku
    • zioła prowansalskie do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.45min. 

    1. Ziarna jałowca namoczyć w winie. Odstawić na 2 godziny.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 230 stopni C.
    3. Udziec ułożyć w brytfannie, polać winem z jałowcem, obłożyć czosnkiem i oprószyć ziołami.
    4. Piec przez około 1,5 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis