Rożki szpinakowe

    Rożki szpinakowe

    1polubienie
    3godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny pomysł na przekąskę w stylu greckim - przygotowane z ciasta francuskiego rożki nadziewane szpinakiem i serem feta.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie (300 g) liści szpinaku
    • 2 łyżki masła
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • sól i pieprz do smaku
    • 200 g sera feta
    • 2 opakowania (po 500 g) ciasta francuskiego, rozmrożonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.10min. 

    1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestygnięcia.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć pergaminem.
    3. Fetę pokroić w kostkę. Ciasto pokroić w równe kwadraty. Na każdy nakładać szpinak i kostkę sera, sklejać rożek. Układać na blaszce.
    4. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis