Świderki z boczkiem

    Świderki z boczkiem

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne paluszki na przystawkę lub zakąskę - szybkie do przygotowania - z gotowego ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i boczkiem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 g boczku wędzonego
    • 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego
    • 1 opakowanie (150 g) serka ziołowego Almette

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Ciasto rozmrozić i rozłożyć na stolnicy. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
    3. Na jednej połowie ciasta rozsmarować serek, posypać boczkiem, złożyć na pół i skleić boki. Pokroić na cienkie paski, skręcać w świderki i układać na blaszce.
    4. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis