Kurczak ze szpinakiem

    Kurczak ze szpinakiem

    2polubienia
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Jedno z moich ulubionych dań - pierś z kurczaka zapiekana w sosie szpinakowym z dodatkiem serka mascarpone.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pierś z kurczaka
    • olej do smażenia
    • 1 opakowanie (300 g) szpinaku rozdrobnionego, rozmrożonego
    • sól i pieprz cytrynowy do smaku
    • zioła prowansalskie do smaku
    • 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Pierś pokroić w plasterki i obsmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    3. Szpinak włożyć do rondelka i poddusić, aby odparował. Doprawić do smaku.
    4. Dodać serek i podgrzewać do rozpuszczenia, ale nie gotować! Szpinak wyłożyć na kurczaka. Piec przez 20 minut. Podawać z ryżem lub z ziemniakami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis