Kotlety mielone Ewy

    Oto niezawodny przepis na smaczne danie - proste do przygotowania kotlety mielone, które można je podawać na różne sposoby - z kaszą, ziemniakami a nawet na zimno do chleba.


    Zrobione przez 19 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 sucha bułka, namoczona i odciśnięta
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 1-2 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • tłuszcz do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mięso wymieszać z bułką, cebulą i jajkami na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
    2. Z masy formować małe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis