Potrawka z podrobów z kurczaka

    Potrawka z podrobów z kurczaka

    1polubienie
    1godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczna i prosta do przygotowania potrawka z serc i żołądków drobiowych z dodatkiem ziemniaków. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg serc drobiowych
    • 1/2 kg żołądków drobiowych
    • 15 ziarenek czarnego pieprzu
    • 1 liść laurowy
    • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
    • 1 kg ziemniaków
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 łyżki śmietany
    • 3 łyżki mąki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Podroby opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Gotować na średnim ogniu. Przed zagotowaniem zdjąć z powierzchni wody pianę.
    2. Do garnka dodać pieprz, liść laurowy i czosnek, i gotować przez 30 minut.
    3. Ziemniaki pokroić w 2 cm kostkę. Dodać do mięsa i gotować przez 20 minut, aż zmiękną. Posolić.
    4. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać odrobinę sosu z garnka, rozprowadzić i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis