Serniczki - czyli racuchy z białego sera

    Serniczki - czyli racuchy z białego sera

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 15 osób

    Smaczne danie doskonałe dla maluchów - racuchy z białego sera, które można podawać z dżemem lub śmietaną.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg białego sera
    • 2 jajka
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 łyżeczka cukru waniliowego
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ser rozdrobnić, zmiksować z jajkami, proszkiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać tyle mąki, aby ciasto było gęste.
    2. Na patelni rozgrzać olej i nakładać niewielkie racuchy. Smażyć z obu stron na rumiano.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis