Pieczarki nadziewane cebulką i serem

    Pieczarki nadziewane cebulką i serem

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 6 osób

    Jeden z najsmaczniejszych przepisów na przystawkę - zawsze hit na każdym przyjęciu - pieczarki nadziewane cebulką i posypane serem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg pieczarek
    • 2-3 cebule, posiekane
    • 2 łyżki masła
    • sól do smaku
    • 250 g sera żółtego, startego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Pieczarki obrać, odkroić nóżki. Kapelusze ułożyć na blaszce.
    3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Napełniać kapelusze pieczarek. Piec przez 10 minut.
    4. Pieczarki oprószyć solą, posypać serem i piec przez kolejne 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis