Naleśniki z serem i rodzynkami

    Naleśniki z serem i rodzynkami

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne naleśniki na słodko - ciasto przyrządzam z dodatkiem piwa, a do farszu dodaję rodzynki. Rewelacja!

    Składniki
    ilość sztuk: 25 naleśników

    • Ciasto
    • 4 jajka
    • 3 łyżki cukru
    • 1/2 litra mleka
    • 30 ml piwa
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • olej do smażenia
    • Farsz
    • 300 g sera białego
    • 1 żółtko
    • 1/2 szklanki cukru
    • 100 g rodzynek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładko.
    2. Na patelni rozgrzać olej, chochelką nalewać ciasto, rozprowadzić kolistym ruchem na patelni i smażyć z obu stron po 2 minuty.
    3. Ser rozdrobnić widelcem, dodać żółtko, cukier i rodzynki, wymieszać na jednolitą masę.
    4. Farsz zawijać w naleśniki, składać w rulonik lub trójkąty. Obsmażyć na maśle z obu stron i podawać na gorąco.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis