Seler nadziewany serem pleśniowym

    Seler nadziewany serem pleśniowym

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna przystawka dla wielbicieli serów pleśniowych - chrupiący seler naciowy napełniony masą serową. Rewelacja na każdym przyjęciu!

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 200 g sera pleśniowego
    • 100 g sera białego
    • 1/3 szklanki mleka
    • 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
    • sól i pieprz do smaku
    • 12 łodyg selera naciowego
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Sery rozdrobnić widelcem, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę.
    2. Do masy dodać czosnek i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut.
    3. Selera oczyścić z grubych włókien i pokroić w 6-8 cm kawałki. Napełniać masą serową, posypać pietruszką - podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis