Fasolka w sosie marchewkowym

    Fasolka w sosie marchewkowym

    3polubienia
    35min.


    Zrobione przez 11 osób

    Smaczne, proste i zdrowe. Doskonały dodatek do dań - fasolka szparagowa duszona z kremowym sosem marchewkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g fasolki szparagowej
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • 5 łyżek masła
    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 1/2 szklanki śmietany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Fasolkę oczyścić z ogonków i ugotować w osolonej wodzie.
    2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Masło roztopić, dodać cebulę i podsmażyć. Dodać marchewkę i czosnek, zalać śmietaną, doprawić do smaku i dusić przez kilka minut.
    3. Fasolkę odcedzić. Wrzucić z powrotem do garnka, zalać sosem marchewkowym i dusić przez około 7 minut, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    EwaDąbrowska
    autor:
    3

    wspaniałe połączenie: fasolki szparagowej (uwielbiam!) z marchewką (uwielbiam!), z dodatkiem czosnku (bardzo lubię!) )) - 13 sie 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis