Ciasto z kremem czekoladowym i bananami

    Ciasto z kremem czekoladowym i bananami

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Proste ciasto na każdą okazję, które przypadnie do gustu każdemu - wystarczy użyć do przełożenia ulubionego kremu. Ja uwielbiam czekoladowy.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 4 jajka
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki miodu
    • 2 łyżki kakao
    • 1 łyżka proszku do pieczenia
    • 1,5 szklanki mąki pszennej
    • 1 opakowanie (110 g) kremu czekoladowego w proszku
    • 2 banany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Jajka ubić z cukrem na pianę. Miód rozpuścić, przestudzić i zmiksować z jajkami. Dodać kakao, proszek i mąkę, dokładnie wymieszać.
    3. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą część wyłożyć do oddzielnej tortownicy i piec przez 15 minut. Sprawdzić wykałaczką, czy wetknięta w środek wyjdzie czysta.
    4. Krem przygotować zgodnie z instrukacją na opakowaniu. Banany obrać i pokroić w plasterki.
    5. Placki przekładać kremem i warstwą bananów. Schłodzić przed podaniem.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis