Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami

    Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami

    10polubień
    1godz.35min.


    Zrobione przez 27 osób

    Pyszny i prosty obiad dla całej rodziny - pieczone kieszonki z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 piersi z kurczaka
    • 1/2 łyżeczki curry
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • 1/2 łyżeczki kolendry
    • 1/2 łyżeczki estragonu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 5 dużych pieczarek
    • 1 duża cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki masła klarowanego
    • 3 łyżki oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 1godz.5min.  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Naciąć filety kurczaka wzdłuż tak, aby powstała kieszonka. Oprószyć wszystkimi przyprawami.
    2. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę i czosnek, smażyć przez kilka minut, a następnie podlać odrobiną wody, przykryć i dusić przez 15 minut.
    3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    4. Kurczaka nadziewać farszem pieczarkowym i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać olejem i piec przez 40-50 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis