Piłakowy budyń

    Piłakowy budyń

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Budyń czekoladowy z lukrem. :)

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 1 budyń czekoladowy
    • 1/2 l mleka
    • sok z cytryny
    • kilka łyżek cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Przygotować budyń według przepisu na paczce.
    2. Zrobić lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Wlewać tyle soku do cukru, aż zrobi się gęsty lukier.
    3. Gotowy budyń przelać do miseczek i polać lukrem.

    rada

    jak by lukier się nie udał czyli by był za gęsty to dolać trochę wody i rozmieszać

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis