Melon faszerowany sałatką

    Melon faszerowany sałatką

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna, soczysta sałatka z kurczaka z kawałkami melona i prażonym słonecznikiem. Wspaniale się prezentuje i zachwyca smakiem i wyglądem. Tak podana sałatka jest idealna np. na Sylwestra lub urodziny.

    pao77 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 podwójna pierś z kurczaka
    • 2-3 liście laurowe
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 melon miodowy
    • 1 mała sałata lodowa
    • 1 zielona lub czerwona papryka
    • kilka ogórków konserwowych
    • kilka zielonych cebulek
    • 1 puszka (400 g) groszku konserwowego
    • 300 g słonecznika łuskanego
    • sól i pieprz
    • kilka łyżek gęstego jogurtu greckiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Mięso ugotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i kostki rosołowej.
    2. Z melona ściąć kapelusik wydrążyć środek, miąższ pokroić w grubszą kostkę.
    3. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Mięso, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko razem, dodać groszek, doprawić.
    4. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i ostudzony dodać do sałatki.
    5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do wydrążonego melona, przykryć kapelusikiem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    http://pao77.blox.pl/2012/12/MELON-FASZEROWANY-SALATKA.html

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis