Tatar z polędwicy wołowej

    Tatar z polędwicy wołowej

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wyjątkowe danie dla miłośników mięsa - wołowina musi być najwyższej jakości, podobnie jak jajka! Warto spróbować!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 kg polędwicy wołowej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • maggi do smaku
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 żółtka
    • 3 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę
    • 2 cebule, posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Mięso zmielić, dodać oliwę, maggi, sól i pieprz, wyrobić na jednolitą masę.
    2. Z masy uformować kulki, zrobić zagłębienie w środku, wbić żółtko i obłożyć ogórkami i cebulą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis