Krewetki tygrysie z pietruszką

    Krewetki tygrysie z pietruszką

    Zapisz do ulubionych
    2godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zupełnie niedawno przekonałam się do krewetek - to pyszne, proste do przygotowania, a wykwintne danie idealne na przystawkę lub danie główne z sałatką i ryżem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g surowych krewetek tygrysich
    • 1 duży pęczek pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 300 ml oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Krewetki oczyścić. Pietruszkę posiekać. W misce wymieszać krewetki z pietruszką, czosnkiem, solą, pieprzem i łyżką oliwy. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
    2. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać krewetki i smażyć przez 7-9 minut.
    3. Uwaga: jeśli krewetki są już ugotowane (są różowe) trzeba je smażyć krócej - 3-4 minuty wystarczą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis