Sos z jogurtem a la majonez

    Sos z jogurtem a la majonez

    6polubień
    5min.


    Zrobione przez 11 osób

    Smaczny i niskokaloryczny sos, który można podawać do sałatek, wędlin i mięs na zimno zamiast majonezu.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 łyżeczki musztardy
    • 2 łyżki octu jabłkowego
    • 1 mały kubek (200 g) jogurtu naturalnego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 2 łyżki ketchupu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Wszystkie składniki wymieszać na jednolity sos. Wstawić do lodówki i używać do sałatek i kanapek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Super smakuje, już jest moim ulubionym! Jak długo może stać w lodówce? - 05 kwi 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis