Jajecznica z pieczarkami i warzywami

    Jajecznica z pieczarkami i warzywami

    6polubień
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Sycące i pełnowartościowe danie na śniadanie lub lunch - podsmażone pomidory, papryka, cebula i pieczarki w masie jajecznej. Stopień wysmażenia jajecznicy zależy od upodobania.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 3 jajka
    • 4 pieczarki, pokrojone w plasterki
    • 1/4 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
    • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 1/2 ogórka, pokrojonego w kostkę
    • masło do smażenia
    • sól i pieprz do smaku
    • posiekany szczypiorek do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka roztrzepać w misce.
    2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki, aż puszczą sok. Dodać wszystkie warzywa i smażyć, cały czas mieszając, aż zmiekną.
    3. Warzywa zalać jajkami, doprawić solą i pieprzem. Smażyć, mieszając, aż jajka uzyskają pożądaną konsystencję.
    4. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis