Papryka z fasolą i awokado

    Papryka z fasolą i awokado

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna sałatka z czerwoną fasolą i awokado. Samo zdrowie i energia - doskonałe na przystawkę z ciemnym pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 zielona papryka
    • 200 g czerwonej fasoli z puszki
    • 1 cytryna
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • sól do smaku
    • 2 łyżeczki oliwy
    • 1 awokado

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Paprykę umyć i drobno pokroić. Fasolę odcedzić z zalewy.
    2. Z cytryny wycisnąć sok. Łyżeczkę soku wymieszać z czosnkiem, solą i oliwą. Wymieszać z papryką i fasolą.
    3. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić wzdłuż na ósemki. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku, przykryć fasolką i wstawić do lodówki do schłodzenia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis