Tarta rabarbarowa

    Tarta rabarbarowa

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Zrobione przez 55 osób

    To najprostszy przepis na tartę rabarbarową, jakiego kiedykolwiek próbowałam. W ogóle nie wymagający. Smacznego!!!!!!!!!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g drobno pokrojonego rabarbaru
    • 95 g (3/4 szkl.) mąki pszennej
    • 250 g (1 szkl.) cukru
    • 2 (23 centymetrowe) nieupieczone ciasta na tartę
    • 1 ubite jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
    2. Wyłożyć rabarbar do przygotowanego spodu do tarty. Wymieszać mąkę z cukrem; posypać tym rabarbar. Przykryć drugą częścią ciasta, a następnie w wierzchu wyciąć 4 otwory, przez które będzie uciekać para. Po wierzchu rozsmarować pędzlem jajko.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 45 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis