Roladki z kurczaka nadziewane szynką parmeńską

    Roladki z kurczaka nadziewane szynką parmeńską

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 6 osób

    Pyszne i bardzo proste roladki z piersi kurczaka będą doskonałą propozycją na rodzinny obiad. Smażone w białym winie i maśle, stanowią bardzo szybki obiad, który jest jednocześnie dość wykwintny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 filety z kurczaka, lekko rozbite na równe płaty
    • 4 plastry szynki parmeńskiej
    • 4 listki szałwii
    • 15 g masła
    • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
    • świeżo zmielony pieprz do smaku
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Płaty kurczaka umieścić na papierze pergaminowym. Na każdym położyć plaster szynki i listek szałwii. Zwinąć w rulonik i zabezpieczyć wykałaczką.
    2. Na patelni rozgrzać masło, dodać roladki i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Zalać winem, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 8-10 minut pod przykryciem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis