Miecznik w ziołowym sosie

    Miecznik w ziołowym sosie

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny, prosty i szybki sposób na przygotowanie steku z ryby - tutaj miecznik, ale każda ryba o zwartym mięsie będzie pasować!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 steki z miecznika
    • 3 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
    • 2 łyżki kaparów
    • sok z 1 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki z ryby przez 6 minut, raz odwracając. Przełożyć na półmisek. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Na patelnię dodać natkę, oregano i kapary, smażyć przez minutę. W razie konieczności dodać więcej oleju. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Sosem polać rybę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis