Roladki z szynki parmeńskiej z kozim serem

    Roladki z szynki parmeńskiej z kozim serem

    3polubienia
    11min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wystarczy, że zawiniesz kozi ser w plasterki szynki parmeńskiej, a powstaną rozpływające się w ustach roladki. Można je podawać na ciepło lub zimno. Fantastyczna przystawka!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 160 g miękkiego sera koziego
    • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
    • 1 łyżka posiekanej rukoli
    • 250 g szynki parmeńskiej
    • 25 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1min.  ›  Gotowe w: 11min. 

    1. W misce wymieszać ser ze szczypiorkiem i rukolą.
    2. Rozłożyć plastry szynki, rozprowadzić na nich ser i zwinąć od krótszego końca do dłuższego.
    3. Na patelni roztopić masło i smażyć roladki przez minutę. Podawać na ciepło.

    rada

    Roladki można podawać na zimno, bez podgrzewania na patelni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis