Kotlety z indyka z oliwkami

    Kotlety z indyka z oliwkami

    1polubienie
    13min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    W 8 minut przygotujesz pyszne kotlety z piersi indyka. Można do nich podać sałatkę z zielonej sałaty i ryż i obiad gotowy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 łyżki oleju
    • 500 g piersi z indyka, pokrojonej w plastry
    • 10 zielonych oliwek, bez pestek
    • 10 czarnych oliwek, bez pestek
    • 1 dojrzały pomidor
    • 1 pęczek natki pietruszki, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z indyka na złoto z obu stron.
    2. W międzyczasie pokroić oliwki w plasterki tak, aby dziurka po pestce była w środku. Z pomidora wyjąć pestki i pokroić w kostkę.
    3. Kotlety przełożyć na półmisek, polać sokiem z patelni. Na wierzchu ułożyć oliwki i pomidory. Posypać pietruszką i podawać.

    Rada

    Aby indyk równo się usmażył, kotlety można lekko rozbić na płaty. Zamiast pietruszki można użyć szałwii.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis