Wołowina w ziołowym sosie pomidorowym

    Wołowina w ziołowym sosie pomidorowym

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Cienkie plastry soczystej wołowiny w pomidorowym sosie z dodatkiem czosnku i oregano to wspaniały obiad dla miłośników mięsa!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • oliwa z oliwek
    • 2 ząbki czosnku, przekrojone na pół
    • 400 ml passaty
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 szczypta soli
    • świeżo zmielony pieprz do smaku
    • 600 g wołowiny pokrojonej w cienkie plastry
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i smażyć, aż uwolni aromat. Dodać passatę i oregano i zagotować. Doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    2. Dodać mięso, przykryć i gotować przez 5 minut. Plastry wołowiny odwrócić na drugą stronę i gotować przez kolejne 5 minut.
    3. Podawać z sosem posypane pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis