Bruschetta z oliwkami i pomidorami koktajlowymi

    Bruschetta z oliwkami i pomidorami koktajlowymi

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ta pyszna przystawka w stylu włoskim jest prosta do przygotowania, a goście będą zachwyceni. Czy jest lepszy sposób aby rozpocząć przyjęcie?

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 150 g pomiodrów koktajlowych
    • 10 dużych zielonych oliwek, przepołowionych
    • 1-2 ząbki czosnku
    • 10 listków bazylii, posiekanych
    • 200 g chleba lub bagietki, pokrojonych na kromki o grubości 1 cm
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
    • 1 szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +15min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W misce wymieszać pomidory z oliwkami, czosnkiem i bazylią. Wstawić do lodówki na 15 minut.
    2. Kromki chleba opiec w tosterze.
    3. Z mieszaniny usunąć czosnek, a resztę nałożyć na kromki. Skropić oliwą i oprószyć solą. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis