Sałatka z kukurydzą i oliwkami

    Dużo warzyw, a mało kalorii. Sałatka z cyklu "jakie warzywa mam w lodówce" - zawsze smakuje bo można ją przyprawić wedle uznania!

    kuchareczka42

    Śląskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • garść sałaty masłowej
    • 1 mały świeży ogórek
    • 1 marchewka
    • 1 papryczka chili
    • 1 mała puszka kukurydzy (170 g)
    • 2 duże pomidory
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 pęczek tymianku
    • 200 g czarnych oliwek
    • kilka różyczek brokuła
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól
    • pieprz
    • szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Umyj sałatę, odsącz i porwij palcami. Ogórek opłucz, pokrój na cienkie plasterki. Marchew obierz i poszatkuj w cienkie słupki. Pokrój drobno papryczkę chili. Odsącz kukurydzę. Pomiodry pokrój w kostkę. Czosnek przepuść przez praskę. Tymianek posiekaj.
    2. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj oliwki i różyczki brokuła, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przypraw do smaku.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (12)