Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    4polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna karmelowa ryba zapiekana z brokułami, autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 średni por
    • 2 łyżki oliwy
    • 700 g białej ryby morskiej
    • grubo mielony pieprz
    • 0,5 szklanki cukru
    • 1 brokuł
    • gotowy majonezowy sos koperkowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
    2. Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia.
    3. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem.
    4. Z cukru zrobić na patelni karmel i wylać na rybę.
    5. Różyczki brokuła lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę.
    6. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 50 minut.
    7. Danie polać sosem koperkowym. Potrawy nie solimy!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis