Świąteczna sałatka żurawinowa

    (78)

    To śmietankowa sałatka żurawinowa, która może być podawana mrożona lub tylko schłodzona.


    Zrobione przez 67 osób

    Składniki
    ilość porcji: 7 

    • 450 g żurawiny, drobno zmielonej
    • 400 g cukru
    • 1 puszka (600 g) rozdrobnionych ananasów, odsączonych
    • 1 opakowanie (450 g) miniaturowych pianek marshmallow
    • 110 g posiekanych orzechów pekan
    • 500 ml śmietany do ubijania, ubitej na sztywno

    Sposób przygotowania

    1. Wymieszać żurawinę z cukrem; przykryć i przechowywać w lodówce przez noc.
    2. Następnego dnia wymieszać mieszaninę z żurawiną z ananasem, marshmallows, orzeszkami pekan i bitą śmietaną. Dobrze wymieszać.
    3. Wlać do 3 litrowego naczynia, przykryć i przechowywać w lodówce do czasu podania lub zamrozić.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (78)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)