Pieczarki na ostro

    Pieczarki na ostro

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i prosty dodatek do dań. Czasem podaję te pieczarki na ciepłą kolację z chrupiącym pieczywem czosnkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g pieczarek
    • 2 cebule
    • 200 g szynki
    • 4 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 papryczka chili, posiekana
    • 200 g sera żółtego, startego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę, a cebulę w piórka.
    2. Na patelni rozpuścić masło, dodać grzyby, szynkę i cebulę. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 10 minut, cały czas mieszając. Dodać chili i smażyć jeszcze przez kilka minut.
    3. Przełożyć na półmisek i posypać serem - podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis