Indyk w orzechach

    Indyk w orzechach

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Filet z indyka panierowany w orzechach włoskich to ostatnio jedno z moich ulubionych dań. Pyszne z chrupiacą surówką lub warzywami gotowanymi na parze.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g piersi z indyka
    • 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 jajko
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na 4 porcje i lekko rozbić dłonią.
    2. Na jednym talerzu wymieszać orzechy z solą i pieprzem. Na drugim talerzu roztrzepać jajko z łyżką wody.
    3. Indyka obtaczać w jajku, a następnie w orzechach.
    4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis