Duszona kapusta kiszona

    Duszona kapusta kiszona

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybki i prosty dodatek do obiadu - pasuje do mięsa i ryb, bardzo często podaję go z kuglem. Polecam spróbować!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 cebula
    • olej do smażenia
    • 600 g kapusty kiszonej
    • 1 marchewka
    • 1 liść laurowy
    • sól do smaku
    • szczypta cukru
    • szczypta kminku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kapustę i smażyć, cały czas mieszając.
    2. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Smażyć przez kilka minut, a kiedy zacznie skwierczeć - podlać wodą. Doprawić solą, cukrem, kminkiem i dusić przez 20 minut.

    Kugel

    Przepis na kugel

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis