Duszona wołowina z warzywami

    Duszona wołowina z warzywami

    Zapisz do ulubionych
    3godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Najlepiej wybrać soczysty kawałek mięsa - na przykład rostbef. Duszony z warzywami w aromatycznym bulionie wychodzi wspaniale.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cebula, przekrojona na pół
    • 1 ziemniak, obrany
    • 1 marchewka, obrana
    • 2 łodygi selera naciowego, bez liści
    • 2 pomidory, przekrojone na pół
    • 1 liść laurowy
    • 1 pęczek pietruszki
    • 1 kg rostbefu wołowego, obwiązanego nitką dla zachowania kształtu
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.15min. 

    1. W dużym garnku (najlepiej o grubym dnie) zagotować wodę. Wrzucić cebulę, ziemniaka, marchewkę, seler, pomidory, liść laurowy i pietruszkę.
    2. Kiedy woda zawrze, dodać mięso, doprawić solą i dusić na małym ogniu przez 3 godziny.
    3. Kiedy mięso będzie gotowe, kroić w cienkie plastry i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis