Zupa z kopru włoskiego

    Zupa z kopru włoskiego

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Prosta i lekka zupa z koprem włoskim. Można ją podawać z jogurtem greckim. Dla wzbogacenia smaku warto dodać kilka kropel cytryny.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 litr wody
    • 2 duże bulwy kopru włoskiego
    • sól do smaku
    • 1 szczypta oregano
    • 2 liście laurowe
    • oliwa z oliwek
    • 1-2 listki mięty, posiekane
    • chili do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W garnku zagotować wodę. Koper włoski przekroić na pół i włożyć do garnka, posolić i gotować przez 10 minut.
    2. Koper wyjąć z wody i pokroić w cienkie paski. Dodać z powrotem do garnka razem z oregano, liściem laurowym i solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.
    3. Na końcu dodać oliwę z oliwek, miętę i chili. Podawać z pieczywem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis