Szybkie i łatwe brownie

    Szybkie i łatwe brownie

    26polubień
    45min.


    Zrobione przez 1744 osoby

    Przygotowanie zajmuje około 45 minut. Pyszne i proste w wykonaniu, świetne na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 400 g (2 szklanki) cukru
    • 225 g masła
    • 45 g (1/2 szklanki) kakao
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 4 jajka
    • 190 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 50 g (1/2 szklanki) orzechów włoskich w połówkach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Roztopić masło lub margarynę i, mieszając, dodać wszystkie składniki w podanej kolejności.
    2. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 20 do 30 minut na wysmarowanej tłuszczem blasze o wymiarach 23x33 cm.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (7)

    autor:
    21

    wyszło mega smaczne, jedyne co bym zmieniła to ilość cukru z 2 szklanek na jedna i jedna trzecia bo ciut za słodkie - 04 lis 2014

    GabuuNH
    autor:
    9

    Super przepis! Przepyszne ciasto!!! - 27 lip 2015

    autor:
    9

    Smaczne, szybkie i łatwe!!!! - 14 lis 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis