Chrupiące tosty

    Chrupiące tosty

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Pyszne śniadanie lub kolacja - chrupiące tosty z pomidorem, ogórkiem i serem przygotowane w opiekaczu.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 kromki chleba tostowego
    • 10 g masła
    • 1 pomidor, pokrojony w plasterki
    • 1 ogórek kiszony, pokrojony w plasterki
    • 100 g sera żółtego, pokrojonego w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kromki posmarować masłem. Na dwóch kromkach ułożyć plasterki pomidora i ogórka, przykryć serem i pustymi kromkami.
    2. Włożyć do opiekacza na kilka minut, aż ser się roztopi a tosty przyrumienią.

    sposób podawania

    Można podawać z ketchupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis