Pasta sojowa z majerankiem i jabłkami

    Pasta sojowa z majerankiem i jabłkami

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo oryginalne połączenie sojowych kotletów z jabłkami, zmiksowane na pastę! Doskonałe na kanapkę lub z krakersami na przystawkę.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 10 suchych kotletów sojowych
    • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    • 2 łyżeczki suszonego majeranku
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 szklanki wody
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
    • 3 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kotlety włożyć do garnka, dodać przyprawy i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta.
    2. Dodać jabłka i olej. Smażyć przez 15 minut, aż jabłka zmiękną. Odstawić do przestudzenia i zmiksować na gładko.

    Sos sojowy w diecie bezglutenowej

    Uwaga na sos sojowy! Jeśli stosujecie dietę bezglutenową, sprawdźcie, czy Wasz sos sojowy go nie zawiera. Sosy sojowe bez dodatku mąki czy pszenicy powinny być dostępne w większości sklepów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis