Szybki pudding ryżowy

    (106)

    To prosty i szybki sposób na delektowanie się puddingiem ryżowym.


    Zrobione przez 102 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 300 g (2 szkl.) ugotowanego białego ryżu
    • 1 łyżka cynamonu mielonego
    • 350 ml niesłodzonego mleka skondensowanego
    • 100 g (1/2 szkl.) cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W rondelku na średnim ogniu wymieszać ryż z cynamonem, mlekiem i cukrem. Mieszać od czasu do czasu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować, aż pudding będzie gęsty i kremowy (5 do 7 minut).

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (106)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)