Pasta sojowa z oliwkami i papryką

    Pasta sojowa z oliwkami i papryką

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i pożywna pasta do pieczywa, którą przygotowuję z gotowych kotletów sojowych. Najlepiej smakuje z razowym chlebem.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 10 suchych kotletów sojowych
    • 1 łyżka suszonego majeranku
    • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    • 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • 5 jagód jałowca
    • 1 łyżeczka soli
    • 2 szklanki wody
    • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
    • 8-10 zielonych oliwek, pokrojonych w plasterki
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kotlety sojowe włożyć razem z przyprawami do woka, zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż kotlety wchłoną wodę.
    2. Do kotletów dodać paprykę, oliwki i olej, smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia, a następnie zmiksować na gładko.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis