Kotlety z kalarepki

    Kotlety z kalarepki

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny pomysł na wegetariańskie danie - kalarepę gotuję na parze, a nastepnie panieruję i smażę jak kotlety.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 młode kalarepki
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 jajka
    • 1/4 szklanki mąki
    • bułka tarta do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kalarepę ugotować na parze do miękkości. Pokroić na plastry o grubości 0,5-1 cm, oprószyć solą i pieprzem.
    2. Jajka wbić do miski, wymieszać z mąką. Plastry kalarepki obtaczać w cieście, a następnie w bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kalarepki z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis