Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi

    Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszny i szybki obiad dla wielbicieli krewetek - makaron z aromatycznym sosem z dodatkiem papryki, czosnku, oregano i bazylii.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g makaronu tagliatelle
    • 1 łyżeczka soli morskiej
    • 3 łyżki masła
    • 500 g krewetek tygrysich, obranych
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
    • 3-4 ząbki czosnku, posiekane
    • 3 gałązki świeżego tymianku
    • 1/2 łyżeczki oregano
    • 1/2 łyżeczki bazylii
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
    2. W woku roztopić masło, dodać krewetki i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Dodać paprykę i przyprawy, wymieszać i dusić przez kolejne kilka minut - nie za długo, bo krewetki staną się gumowate.
    3. Makaron wyłożyć na talerze i przykryć krewetkami. Smacznego!

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis