Szybki i prawie profesjonalny krem do ciast

    Szybki i prawie profesjonalny krem do ciast

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 700 osób

    Po nieudanej próbie znalezienia idealnego przepisu na krem maślany, znalazłam taki, który mi mniej więcej pasował, a następnie dodałam swoje trzy grosze.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 115 g masła o temperaturze pokojowej
    • 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
    • 250 g (2 szklanki) przesianego cukru pudru
    • 2 łyżki mleka
    • 3 krople barwnika do żywności lub tyle, ile będzie trzeba

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Masło o temperaturze pokojowej zmiksować mikserem lub wymieszać drewnianą łyżką, aż będzie gładkie i puszyste. Stopniowo dodawać cukier puder, stale mieszając, aż wszystko się dobrze połączy. Wmieszać aromat waniliowy.
    2. Wlać mleko i miksować przez kolejne 3-4 minuty. Dodać barwnik do żywności, jeśli ma być zastosowany, i miksować przez trzydzieści sekund, aż kolor będzie jednolity lub do osiągnięcia pożądanego koloru.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis