Mielone kotlety sojowe

    Mielone kotlety sojowe

    2polubienia
    1godz.20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo smaczny i szybki sposób na wegetariański obiad - gotowe kotlety sojowe najpierw duszę w przyprawach, potem mielę i smażę pyszne kotlety.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 15 suchych kotletów sojowych
    • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    • 1 łyżeczka suszonego majeranku
    • 1/2 łyżeczki cząbru
    • 1/3 łyżeczki curry
    • 1/2 łyżeczki vegety
    • 5 jagód jałowca
    • 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 cebula, posiekana
    • 3-4 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 jajko
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Kotlety zalać 2 szklankami wody. Dodać wszystkie przyprawy, czosnek i cebulę. Gotować na małym ogniu, aż woda wyparuje.
    2. Dodać odrobinę oleju i chwilę smażyć, a następnie zmiksować na jednolitą masę. Przestudzić.
    3. Do masy dodać jajko, formować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis