Kasza gryczana w miodzie

    Kasza gryczana w miodzie

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i zdrowa kasza gryczana w wersji na słodko. Można dodać bakalie: rodzynki, orzechy lub suszone morele.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 150 g kaszy gryczanej
    • szczypta soli
    • 3 łyżki miodu
    • 1/2 kieliszka wody różanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Do zimnej wody wrzucić kaszę w proporcji 2:1. Posolić i gotować pod przykryciem przez 15-20 minut, aż woda zostanie wchłonięta.
    2. Dodać miód i wodę różaną. Można podawać z bakaliami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis